„Eestis hõlmab rinnavähi sõeluuring 50–62-aastaseid naisi. Samas näitavad meie uuringud haigestumise tõusu juba 45-aastaste seas," ütleb Tartu Ülikooli Kliinikumi radioloog dr Sulev Ulp.
15. oktoober 2014, Eesti Päevaleht, „Sõeluuring: kuidas jõuda kõikide naisteni?"

 

„Me kutsume appi intensiivravibrigaadi. Kõik teised nakkusosakonna patsiendid viime üle sisekliinikusse, kus on samuti valmidus mitte nii väga ohtlike infektsioonidega tegelda. Ravi kestab kümme päeva kuni kaks nädalat. Meile on kõige olulisem sealjuures see, et me ise haigeks ei jääks," selgitas infektsioonikontrolli teenistuse direktor dr Matti Maimets.
20. oktoober 2014, Tartu Postimees, Aime Jõgi „Nakkusarst Matti Maimets: tõenäoliselt ei jõua Ebola Eestisse"

 

„Somnambulismi näol on tegemist une ja ärkveloleku vahelise seisundiga. Teisisõnu uneskõndimine kuulub unehäirete ärkveletuleku häirete klassi kõrvuti unepaanika ja segasusega ärkamistega. Kõik kolm on unehäired, mis on seotud sügava une staadiumiga," selgitas kliinikumi psühhiaatrikliiniku psühhiaater ja unearst Tuuliki Hion.
21. oktoober 2014, Tartu Postimees, Rivo Veski „Unearst: uneskõndimisega kaasnev vägivald on levinud"

 

„Eesti populatsioonile kohandatud ülemaailmselt tunnustatud diagnostilise vahendi kasutulevõtt annab tunnistust sellest, et meie teadlaste luu-uuringud on maailmas arvestataval tasemel," ütleb professor Riina Kallikorm.
23. oktoober 2014, Eesti Päevaleht, Vilve Torn „Uus meetod aitab leida riskipatsiente"


„Right now, it is much easier for a medial device to be approved and to be put on the market than it is for a new drug to be approved and put on the market in Europe," said Aare Märtson, Head of Clinic of Traumatology and Orthopaedics of Tartu University Hospital.
October, Orthopaedics Today Europe, „Proposed EU standard for stricter medical advise approval could prove challenging"


„Kiirabi tuleb kutsuda viivitamatult, kui inimene tunneb ühes kehapooles käe ja jala jõuetust või tundetust, tema üks suunurk vajub alla või tabab teda kõnehäire. Valuta saabunud insuldi üleminekut loota ei maksa, ilma haiglaravita siin ei pääse," rõhutab kliinikumi neuroloogia vanemarst-õppejõud Janika Kõrv.
29. oktoober 2014, Õhtuleht, Silja Paavle „„Insuldi üle elanud naine: "Ma ei jõudnud äkki enam taldrikutki käes hoida...""

 

„64% haigestunutest olid üle 65-aastased patsiendid ja neist enamusel olid tõsised kaasuvad haigusseisundid, nagu südame-veresoonkonna haigused, kroonilised kopsuhaigused ja diabeet. Meile teadaolevalt ei olnud ükski haigestunust gripi vastu vaktsineeritud," rääkis kliinikumi infektsioonhaiguste arst Vivika Adamson.
30. oktoober 2014, Postimees, Piret Lakson „Terviseamet: vaktsineerige ja te hoolite vähemalt oma lähedastest"

 

„Meil on vaja välja töötada meestele suunatud eesnäärme uuringute skriiningprogramm, mis puudutab 120 000 eesti meest. Eesnäärmevähk on peamiselt vanade meeste haigus. Ja kahjuks on meil halb suhtumine ühiskonnas: need on vanad mehed, need surevad nii kui nii ära," sõnas kliinikumi androloogiakeskuse direktor Margus Punab.
31. oktoober 2014, Postimees, Marina Lohk „Punab: Eestis jäävad mehed impotendiks kümme aastat varem kui Rootsis"

 

"Kui valuvaigisteid tarvitatakse harvem kui kord kuus, siis olulisi ohte nende tarvitamisega ei ole eeldusel, et inimene tarbib neid õigesti. Sagedase tarvitamise korral on soovituslik piir, mida ei tohiks ületada, 10 päeva kuus," rõhutas kliinikumi neuroloogia vanemarst-õppjõud Mark Braschinsky.
04. november 2014, Õhtuleht, Silja Paavle „Paratsetamool: süütu valuvaigisti või laste arenguhäireid tekitav ravim?