lk2 Ingrid ReppoTartu on mu sünnilinn. Lapsepõlv ja kujunemisaastad möödusid Saaremaal. Gümnaasiumihariduse sain Saaremaa Ühisgümnaasiumis, mille loodusainete õpetajatel on ilmselt päris suur osa ka selles, et minust arst sai. Kooli ajal tegelesin süvendatult bioloogiaga. Lugemislauale sattusid ka P.-H. Kingisepa „Inimese füsioloogia“, M. Zilmeri „Inimese biokeemia“, T. Maimetsa „Molekulaarne rakubioloogia“ ja mitmed teised just inimese bioloogiat käsitlevad õpikud. Ülikooli sisseastumise ajaks olin ka ennast piisavalt hästi tundma õppinud, mõistmaks, et olen „inimeste inimene“ – mulle meeldib suhelda ja aidata ning omaette laboris nokitsejat minust ei saa.


Ülikooli ja endokrinoloogia residentuuri aastad on lisaks vajalikele teadmistele ja oskustele kinkinud elukestvaid sõprussuhteid ning kolleege ja mentoreid, kelle poole on oma murega kerge pöörduda. Käesoleva aasta kevadest töötan endokrinoloogina sisekliinikus. Soovin olla hea ja usaldusväärne partner nii oma patsientidele kui ka kolleegidele ning aidata läbi erialade vahelise igakülgse koostöö realiseerida patsientide jaoks seda potentsiaali, mida kliinikum evib.


Tööst vaba aja veedan koos perega. Selle eest, et psühhiaatrist abikaasaga jutud väga töiseks ei kisuks, hoolitsevad tõhusalt meie kolm särasilmset last. Patareisid laeme kaunis Tartus ja looduses liikudes, jalgrattamatkadel ning basseinipikkusi võttes. Huvitun ajaloost ja eriliselt naudin vaikseid tunde raamatute seltsis.

 

Dr Peeter Saadla: Kohtusin Ingridiga esimest korda tema endokrinoloogia residentuuri esimesel päeval – olin tema esimene juhendaja residentuuris. Sellele ajale tagasi vaadates meenub, et olles ise arstina alles puberteedieas, tundus Ingrid oma eesmärke teadev noor arst ning kadedaks tegevalt kindlameelne olevat. See tunne pole petnud – sisekliinik on saanud endale väga kompetentse, konkreetse ning püsivalt uuendusi otsiva endokrinoloogi. Mul on hea meel, et Ingridil jagub inimlikku soojust nii patsientidele kui kolleegidele. Lisaks erialasele silmapaistvusele on tore, et tema peres sirgub kolm last!


Olen uhke, et sisekliinikus töötab sedavõrd tore kolleeg ning soovin talle püsivat rõõmsameelsust ning jaksu oma seatud sihtide täitmisel.