10. oktoobril andis Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur arstiteaduskonna aktusel üle kliinikumi teadustöö preemia.

Kliinikumi preemia andis kätte juhatuse esimees Urmas Siigur ning võttis vastu dr Tuuli Metsvaht. Foto: Jaak Nilson.

Tänavuse preemia pälvisid Tuuli Metsvaht, Mari-Liis Ilmoja, Ülle Parm, Lea Maipuu, Mirjam Merila, Epp Sepp ja Irja Lutsar uurimistöö eest „Ampitsilliin + gentamütsiin vs penitsilliin + gentamütsiin vastsündinu varase sepsise empiirilises ravis: kliinilise efektiivsuse uuring“.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi teadustöö preemia antakse arstiteaduskonna päevade teaduskonverentsi parimale kliinilise suunitlusega teadustööle.

Sel aastal jagati teadustöö preemiaid juba kümnendat korda. Esmakordselt anti preemia välja 1999. aasta oktoobris, kui Tartu Ülikooli arstiteaduskond ja Tartu Ülikooli Kliinikum korraldasid ühiselt arstiteaduskonna päevi.

 

Kliinikumi Leht

 

 

Kommentaar:

Olen kliinikumi juhatusele südamest tänulik meie uurimisrühmale osutatud tunnustuse eest. On väga tore, et kliinikum on juba mitme aasta jooksul pidanud preemia vääriliseks just otseselt kliinilise tööga seotud uuringuid, mis omavad vahetut mõju haige käsitlusele täna ja homme. Igapäevases kliinilises töös on veel palju vastamata küsimusi, mille selgitamine võimaldab abi kvaliteeti parandada. Samas on väga oluline, et püstitatud küsimustele vastataks ka õigete vahendite, sobiva ülesehitusega uuringuga. Meie uurimisrühmas on ühendatud nn prekliinilise eriala, TÜ Mikrobioloogia Instituudi, ja mõlema Eesti lasteintensiivravi osakonna jõud ja teadmised – usun, et meeskonnas peitubki vägi. Erilist rolli on täitnud prof Irja Lutsar TÜ Mikrobioloogia Instituudist.

Tänan kõiki kolleege, kes nõu ja jõuga uuringu õnnestumisele kaasa on aidanud!

 

Dr Tuuli Metsvaht.
Dr Tuuli Metsvaht
anestesioloogia-intensiivravi kliiniku lasteintensiivravi osakonna vanemarst-õppejõud