Foto: Jaak Nilson.

30. septembril toimus informaatikateenistuse koolitusklassi pidulik avamine. Koolitusklass asub Puusepa 8 keldrikorrusel, ruumi numbriks on A003. Arvutikohti on klassis 12, lisaks koolitaja arvutikoht.

eHL koolitustele registreerumine toimub alates käesoleva aasta septembrist Intranetis, aadressil https://intranet.kliinikum. ee/koolitus/.

Koolituste nimekirjast tuleb leida kõige sobivam koolitusaeg. Registreeruda saavad kasutajad nii personaalselt kui ka grupiti (näiteks registreerib vanemõde oma osakonna õed ise koolitusele). Registreerimisel palume täita kasutaja andmed (nimi, email, telefon jne). Koolituste nimekirjad lähevad lukku koolitusele eelneval päeval kell 15.00.

Juhul kui koolitusel osaleda ei saa, siis tuleks registreering tühistada.

 

Kristina Rivis.
Kristina Rivis
IT arendusosakonna projektijuht

 

Kommentaar:

IT koolitusklassis toimuvate kursuste kasulikkust kliinikumi personalile ei ole võimalik kuidagi ülehinnata. Täiesti uue töökeskkonna, uute ikoonide, kohustuslike ja vähemkohustuslike ruudukeste, punase ja mustaga märgitud kastikeste, „rippmenüüde“, otsingulaiendite jms nägemine tekitas paljudes esialgu nõutust ja ei saa salata, hirmugi. Siinjuures tuleks kindlasti kiita väga kannatlikke IT spetsialiste ja kursuste korraldajaid, kes julgustasid, arutlesid koos personaliga paranduste ja tegevuste lihtsustamise võimaluste üle ning abistasid isegi klaviatuuril „tühiku“ leidmisel kui see oli kaduma läinud.

IT õppeklassi kasutamine koos juhendajaga peaks olema personalile võimaldatud ka peale töö alustamist eHL-is, sest küsimused kuhjuvad ning demo-eHL ei suuda imiteerida päristööd. Ambulatoorses osakonnas alustatakse tööd eHL-iga paralleelselt kümnetes kabinettides, mistõttu ei pruugi ka telefon 9009 kõigile abivajajatele samaaegselt kättesaadav olla. Lisaks on töötajaid, kellel kodus ei ole kasutada arvutit, millel töövälisel ajal harjutada.

Veel üks ettepanek: eHL-i koolituskursused peaksid kindlasti olema arvestatud personali täienduskursuste hulka.

 

Dr Ingrid Kull.

Dr Ingrid Kull
sisekliiniku endokrinoloogiagastroenteroloogia osakonna arst-õppejõud