22. mail kogunes seltskond Baltikumi ja Saksamaa südamekirurge, anestesiolooge ja kardiolooge Tartusse teaduskonverentsile, et tähistada kümne aasta möödumist rahvusvahelise südamekirurgilise koostööprojekti „Partnership for the Heart“ sõlmimisest.

Kümne koostöö-aasta täitumise auks peetud konverentsi avasid tervitussõnavõttudega Tartu aselinnapea hr Jüri Sasi, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna dekaan prof Toomas Asser, kliinikumi juhatuse esimees dr Urmas Siigur ja mitmed partnerkliinikute esindajad.

Oma kohalviibimisega üritust austanud ning 2000. aastal koos president Lennart Meriga Berliini-Tartu telemeditsiinisilla avamisel osalenud proua Helle Merile andis tänutäheks lilled üle esimene projekti raames Berliini Charitè Kliinikumis opereeritud laps Norman Harak.

Konverentsi esimene sessioon oli pühendatud ühisprojekti ajaloole ning olulisematele tulemustele kolmes Balti riigis. Koosviibimise edasistes osades käsitleti erinevaid kardiokirurgilisi teemasid, sealhulgas ka kaasasündinud südamerikete diagnostikat ning ravi. Sõna võtsid valdkonna spetsialistid Eestist, Lätist, Leedust ja Saksamaalt.

Projekti „Partnership for the Heart“ sihiks on kaasaasündinud südameriketega patsientide ravi arendamine Eestis, tähelepanu all on olnud nii diagnostika, kirurgiline ravi kui ka postoperatiive intensiivravi.

 

Kliinikumi Leht