Ilona PastarusAlates selle aasta märtsikuust on neurointensiivravi osakonna uus vanemõde Ilona Pastarus.

 

Maarjamõisa Haigla neuroreanimatsiooni osakonna tõsise tööga puutusin kokku 1993. aastal, kui Tartu Meditsiinikooli I kursuse tudengina osakonnas tööd alustasin. Esiti hooldusõena, hiljem, kooli lõppedes ja oma erialavalikuga üliväga rahul olles, intensiivraviõena. Mõne aasta järel läbisin õpingud õdede tasemeõppes, hakkasin tegelema õdede täienduskoolitustega ning 2003. aastast sai minust viieks aastaks kliinikumi koolituskeskuse projektijuht. Viimased kaks ja pool aastat töötasin Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis õe õppekava tudengitega ning korraldasin ka avatud kõrgkooli tegevust. Aga tõmme haigla ja intensiivravi poole oli nõnda tugev, et läbisin 20092010 kõrgkoolis õdede erialase koolituse (intensiivõenduse valdkonnas) ning olin südames valmis naasma selle töö juurde, mida kõige enam armastan.

Selle aasta märtsikuust olen tagasi neurointensiivravi osakonnas, jätkamas hea kolleegi Signe Järve südamega tehtud vanemõe tööd. Oma kogemusi tervishoiu ja hariduse valdkonnas tahan rakendada osakonna töös, et luua keskkond, kus on hea töötada ja õppida ning seeläbi tagada parimad võimalused ka patsientide jaoks.

 

Ilona on hea töövõimega

 

Vanemõe konkursil paistis Ilona Pastarus teiste kanditaatide hulgas silma oma hea hariduse ja mahuka koolituste pagasi poolest. Samuti oli tal hea visioon oma tulevase töö kohta.
Tean Ilonat ajast, kui ta töötas veel neuroreanimatsiooni osakonnas õena. Juba siis oli õendustegevuse arendamine talle südamelähedane.
Ilona on rõõmsameelne ja sõbralik inimene, sealjuures tõsise töösse suhtumise ja hea töövõimega. Neurointensiivravi osakond on saanud endale väga tubli õendusjuhi.
Loodan, et Ilona kasutab õendustegevuse arendamisel oskuslikult oma eelnevaid töökogemusi.

 

Meeli Solnik
anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku ülemõde