Tartu Ülikooli kliinikumi hinnangul on Eestis mitmeid asutusi, kes võiks hakata koguma ja analüüsima Eesti tervishoiuasutuste kvaliteeti puudutavat infot – näiteks võiks seda teha haiglate liit, aga hea mõte oleks ka sõltumatu uuring välismaalt sisse osta. 21.05.2011, Postimees „TÜ kliinikum: ravikvaliteedi auditi võiks tellida välismaalt"


Tartu Ülikooli Kliinikumi statsionaarses taastusraviosakonnas on 30 kohta. Osakonna vanemarsti Aet Lukmanni hinnangul on seda selgelt vähe, et kindlustada kõikidele piirkonna abivajajatele kiire ja efektiivne taastusravi. «2010. aastal ravisime 488 haiget,» sõnab Lukmann. «Selle aasta leping haigekassaga võimaldab ravida 85 patsienti mullusest rohkem.»
20.05.2011, Tartu Postimees „Kirevad ja rasked taastumislood"


Rein Kuigi sõnul on õendushoolduse osakonna laiendamine olnud kliinikumis plaanis juba ammu. Tartu linna vajadused hooldusteenuse järele on praegu pakutavast suuremad, märkis Kuik. Nüüd on tekkinud võimalus kasutada hooldusteenuse olukorra parandamiseks euroraha.
Sotsiaalministeerium on andnud lootust, et hooldushaigla uute kohtade rahastamiseks tekib haigekassa kate. 20.05.2011, Tartu Postimees „Sisekliinikust saab tulevikus hooldushaigla"

 

Implantaat ei tee kurdist lapsest imeväel normaalsel viisil kuuljat inimest. Temast saab siiski vaegkuulja, kel on erivajadused. See, kui hea rääkija temast kasvab, sõltub sellest, kui hea õppija ta on ning kui head õpetajad talle satuvad. «Hilisem töö, mis kodus, koolis ning kõrvakliiniku spetsialistide ja logopeedide juures ees seisab, on meeletu,» sõnab Suurna. «Kahepoolne implantaat annab aga helide maailmast täielikuma pildi ja toob lapse arengule palju kasu.» 12.05.2011, Tartu Postimees „Raske lõikus toob kurdile hea kõne"