„97 protsenti kliinikumi tervishoiuteenuste sissetulekutest tuleb otse või kaude haigekassa kaudu ja selle taustal ei paista nad eriti välja, kuid peamiselt soomlasi ja venelasi on hakanud tõesti rohkem tulema," ütles Margus Ulst. „Patsiendid tulevad siia ikka juhul, kui nad millegagi kodus rahul pole – kas on ravijärjekorrad pikad, mingid ravilimiidid või piirangud, kvaliteet madal. Näiteks Pihkvast sünnitama tulevatele naistele müüme me usaldust lääneliku meditsiini vastu." 31.10.2011, Eesti Päevaleht „Eesti raviasutused seostuvad soomlastele odava hinna ja venelastele kvaliteediga"

 

Tartu Ülikooli Kliinikumis on nüüd töökorda seatud viimase põlvkonna värviimpulsslaseraparaat, mis on Baltikumis esimene ja terves maailmas alles kolmas. Uue aparaadi laserikiir suudab mõjutada vaid kõige pindmisi muutusi nahal ning tänu sellele võivad abi saada need, keda vanemad laserid ei ole seni aidanud. 12.11.2011, Tartu Postimees „Uus laserkiir päästab tüütutest sünnimärkidest"

 

Aare Märtson ei usu, et väga paljud Eesti arstid on niisuguses rollis enne viibinud. See tähendab olukorras, kus rahvusvahelise ortopeediafirma kutsel tuleb teha mõnes kolmandas riigis näidisoperatsioon, esitlemaks turule tuleva implantaadi headust, iseenda pädevust ning lõpuks ka oma väikest riiki. 14.11. 2011, Postimees „Tartu ortopeedid õpetavad lõunamaade arste"

 

Samas tahan küsida linnalt, kas selle Tartu kõige suurema parkimisprobleemi lahendamiseks peaks raha nõudma kliinikumi ehitamiseks seatud eurorahast või peaks linn oma suurimale tööandjale ise jala alla ehitama, näiteks ühe korrusparkla või kerged ja odavad jalakäigu- ning jalgrattasillad üle raudtee Riia ja Näituse tänava vahemikus. Ehk aitaks vaid pidevast autoristmike renoveerimisest ning autotranspordi olukorra parandamisest ning leitaks raha ka nendele transpordi teemaskeemidele, kus oleks arvesse võetud rohkem jalakäijategi huve. 30.11.2011, Tartu Postimees „Enriko Talvistu: transpordi arengukava – nojah, täiendamisel"