"Tihti ei sööda juba hommikusööki, loobutakse ka koolilõunast ja siis võetakse külmkapist seda, mis meeldib – viinereid, vorsti, saiakesi, krõpse – sööke, mis sisaldavad rohkelt kaloreid, suhkrut ja rasva. Need annavad küll tohutult energiat, aga mitte õiges vahekorras toitaineid, mis on olulised kasvamiseks," selgitas lastekliiniku ülemõde Tiia Kõivist.
Maaleht, 23. jaanuar 2014, Mirjam Nutov „Peame kodus rämpsupäevi!"


„Pea võib valutama hakata ka lihtsalt vedelikupuudusest. Ei piisa vaid tassist kohvist hommikul ja mahlaklaasist lõuna ajal, tuleb juua ka vett, ja sageli," lausus Kristi Rätsepso. „Teinekord võib pea valutama panna liiga ere valgus või liiga suurel võimsusel töötav konditsioneer."
Tartu Postimees, 23. jaanuar 2014, Aime Jõgi „Kliinikumis alustasid tööd peavaluõed"


„Naisel on õigus teha valik, kas sünnitada hoolimata haigusest või rasedus katkestada. Eestis on Downi sündroomi selgumisel raseduse otsustanud katkestada 99% naisi," ütles geneetikakeskuse meditsiinigeneetik Mari Sitska.
Ravi ja Teadus, 21. jaanuar 2014, Jaan Lukas „Sünnieelsed diagnoosid – meditsiinigeneetikute pärusmaa"


„Parkinsoni tõve kirurgiline ravi on üks võimalikest ravivariantidest. Aju süvastimulatsioon on näidustatud ainult täiendava ravimeetodina kaugelearenenud Parkinsoni tõve korral," selgitas kliinikumi neuroloogia eriala vanemarst-õppejõud Pille Taba.
Eesti Päevaleht, 23. jaanuar 2014, „Lugeja küsib"

 

„Narkoosi rakendatakse nii kaua kui vajalik ja nii vähe kui võimalik," märgib professor Joel Starkopf. "Eestis kasutame narkoosi kõigil intensiivravihaigetel, kes vajavad hingamisaparaati. Selles ei ole midagi erilist. Meie kolmes intensiivravi osakonnas on praegu 26 haiget ja suurusjärgus pooled neist on n-ö kunstlikus koomas."

Tarbija24, 23. jaanuar 2014, Piret Lakson „Inimest võidakse kuntslikus koomas hoida isegi mitu kuud"

 

„Kõik olukorrad, mis mõjutavad vanemate toimetulekut ja tervislikku seisundit, mõjutavad kohe ka lapsi, kes vanematest sõltuvad. Samuti mõjutavad laste vaimset tervist koolikeskkond, suhted koolis ja nõudmised õppetöös," rääkis Tartu Ülikooli kliinikumi psühhiaatriakliiniku lasteosakonna vanemarst-õppejõud.

Postimees, 27. jaanuar 2014, Teelemari Loonet „Noorte suitsiide Eestis vähem"

 

Tablettravi on hästi talutav, kuid selle halb külg on, et see on kallis ja pole kõigile naistele kättesaadav. „Lootused seoses selle ravimiga on suured, ootame, et haigekassa peagi ka soodustuse annab, läbirääkimised selleks käivad." Ütleb Tartu Ülikooli kliinikumi naistekliiniku günekoloogiaosakonna juht Ülle Kadastik.

Postimees, 28. jaanuar 2014, Sirje Niitra „Emakamüoom ei nõua ilmtingimata lõikust"

 

„Äsja soetatud kõrgtehnoloogilised röntgeniseadmed võimaldavad teha kõrge resolutsiooniga röntgenpilte, mis on oluline keeruliste haigusjuhtude käsitlemisel, et meie klinitsistid saaksid langetada kiireid ja kvaliteetseid raviotsuseid", kirjeldab aparaate kliinikumi radioloogiakliiniku juhataja Pilvi Ilves.
Tarbija24, 31. jaanuar 2014, Med24 „TÜ kliinikum avab vastremonditud röntgenkabinetid"

 

Polikliinikusse ostetud aparaat peaks aga sealse röntgenijärjekorra kiiremini liikuma panema. Oodatakse seal elavas järjekorras ja radioloogiakliini juhataja dotsent Pilvi Ilvese sõnul võiks protseduurid minna nüüd nii kiiresti, et päeva peale saab vastu võtta kolmandiku võrra rohkem patsiente.
Tartu Postimees, 04. veebruar 2014, Elina Randoja „Uued röntgeniaparaadid säästavad aega ja tervist"

 

„Inimesed on heas suunas arenenud, aga sotsiaalsüsteem ei ole meil küll veel piisavalt arenenud," märgib vanemarst-õppejõud Tiina Stelmach. „Emal-isal, kelle lapsel diagnoositakse võimalik eluaegne puue, on väga raske. Selline laps vajab tugisüsteeme, mida meil eriti pole, ning vanem ei tea, kust ta abi saab."
Tartu Postimees, 04. veebruar 2014, Vilja Kohler „Tiina Stelmachist paistab päikseline pool"

 

Tartu ülikooli kliinikumi meditsiinifüüsik Markus Vardja märkis, et kliinikumi juurdeehitise vajadus tuleneb järjest kasvavast patsientide hulgast, kes vajavad kiiritusravi. Praegune kiiritusraviosakond, kus on üks lineaarkiirendi, on üle koormatud.

Tartu Postimees, 6. veebruar 2014, Mathis Bogens „Kiirituskanjoneid katab pliikatus"

 

„See võimalus meil siin Lõuna-Eestis varem täiesti puudus ja see aparaat avab meile täiesti uued horisondid," ütles silmakliiniku juhataja Kuldar Kaljurand.
Aktuaalne Kaamera, 5. veebruar 2014, Taavi Eilat „TÜ kliinikumi silmakliinik sai aparaadi silma nägemisvõime hindamiseks"


„Kõikide nende teenusepakkujate, olgu need siis perearstid, hambaarstid, koolitervishoiu teenusepakkujad või ka haiglad, prioriteetide hulgas ei ole olnud seesugune IT-teenus," selgitas Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Mart Einasto.
Aktuaalne Kaamera, 5. veebruar 2014, Taavi Eilat „Haiglate liit: riigikontroll näib olevat kohati ebaõiglaselt kriitiline"

 

Neerusiirdamisega päästetakse ja pikendatakse elusid. „Elukvaliteet on inimesel parem, tema elulemus siirdatud neeruga on parem ja ka riigile on see odavam," kommenteeris kirurgiakliiniku uroloogia ja neerusiirdamise arst-õppejõus dr Aleksander Lõhmus.
Aktuaalne Kaamera, 5. veebruar 2014, Taavi Eilat „Neerukirurg Aleksander Lõhmus: teenetemärk on tunnustus ka kolleegidele"

 

Kliinikumi juhatuse liikme Mart Einasto sõnul ootab kliinikum töötajaid, kes on huvitatud töötamisest hooldus-, toitlustus- ja puhastusteenuste valdkonnas. Kliinikum vajab antud hetkel enim õdesid, hooldajaid, puhastajaid ja toitlustusala töötajaid.

Meditsiiniuudised, 09. veebruar 2014, Siret Trull „TÜ Kliinikum teeb koostööleppe töötukassaga"