lk12 raamatukarussellTartu Ülikooli Kliinikumis on väikeste patsientide jaoks kaheksa raamatukarusselli, neist viis lastekliinikus ning ülejäänud kirurgiakliiniku lastekirurgia osakonnas, südamekliiniku kardiokirurgia osakonnas ja psühhiaatriakliiniku lasteosakonnas.


Karussellid peidavad endas suurt valikut erinevaid lasteraamatuid ja huvitavaid lauamänge. Lastekliiniku ülemõe Evelyn Everti sõnul on raamatukarussellid laste poolt hästi vastu võetud. Tundub, et eriti hinnatakse uuemaid Piret Raua, Heiki Vilepi, Mika Keräneni ja Ilmar Tomuski raamatuid, mis on sisult põnevad ja ka oma kujunduselt pilkupüüdvad.


Viimane karusselli täitmine toimus jaanuarikuus. Raamatute valiku paneb kokku Eesti Lastekirjanduse Keskus. „Mul on hea meel, et karussellid on aktiivses kasutuses ning lastele rõõmu toonud. Neli aastat tagasi hangitud raamatud ja mängud on tänaseks ära loetud-mängitud ning oleme igal aastal uusi juurde ostnud, et lastel oleks kogu aeg midagi uut ja põnevat lugeda. Meil on hea koostöö kohalike raamatukogudega, kes aitavad karussellidel silma peal hoida ja noorte lugejate soove täita,“ ütleb keskuse juhataja Triin Soone.


Evelyn Everti märgib, et lisaks raamatutele ja lauamängudele kingib SA Kultuurileht iga kuu raamatukarusselli jaoks ajakirja „Täheke“ ja „Hea Laps“. „Oleme oma sõpradele väga tänulikud,“ lisab ülemõde.
Raamatukarussellid kinkis 2014. aastal kliinikumile heategevusfond Aitan Lapsi koos Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja firmaga Plaat Detail.

 

Kliinikumi Leht