lk2 Kaie LokkOlen sündinud ja kasvanud Tartus. Pärast Tartu Kommertsgümnaasiumi lõpetamist 2003. aastal astusin sisse Tartu Ülikooli geenitehnoloogia erialale.


Juba bakalaureuseõppe tasemel soovisin oma teadustööd siduda inimgeneetika ning erinevate haigusseisunditega, millega tegeles sel hetkel biotehnoloogia õppetool. Magistri- ning doktoritöö olidki juba seotud kopsuvähi metülatsioonimustrite uurimisega.


Doktorantuuri ajal sai mulle järjest selgemaks, et tahan oma edasist karjääri jätkata töötades „päris“ inimeste ja haigetega. Juba siis töötasin väikese koormusega geneetikakeskuses ning salamisi unistasin täiskohaga tööst kliinikumis.


Minu rõõmuks avanes mõni kuu pärast doktorikraadi kaitsmist mul võimalus tulla tööle koesobivusspetsialistiks, mis oli minu jaoks täiesti uueks väljakutseks ning olen valikuga väga rahul. Selle poole aasta jooksul, mil olen siin töötanud, on tulnud ette palju põnevaid ja keerulisi haigusjuhte. Minu jaoks on väga tähtsad toredad ja toetavad kolleegid, keda siin jagub.


Oma vaba aega veedan perega, meeldib kokandus, reisimine ning hobikorras tegelen ka fotograafiaga. Peres on meil kolmeaastane tütar, kes hoolitseb selle eest, et igav ei hakkaks.

 

Asta Västrik, laborispetsialist: Rõõm on tervitada meie töökas kollektiivis laia silmaringiga rõõmsameelset noort inimest. Koesobivusspetsialisti töö on vastutusrikas nõudes kiiret reageerimisvõimet ning äärmist püsivust. Soovime kannatlikku meelt valitud teel!