19. oktoobril andis seltskond Tartu tudengeid sügispäevade raames toimunud üritusel "Heategu lapsele" oma väikese panuse haigete laste ellu rõõmu toomisel. Nimelt käidi TÜ Kliinikumi lastekliiniku üldpediaatria ja neuroloogia osakonna väikeste patsientidega mängimas.

Lastega käis mängimas ka tudengipäevade maskott kollane koer Villem. Foto: www.studentdays.ee.

Huvi ürituse vastu oli oodatust tunduvalt suurem. Kuna aga mänguruumide suurused seadsid omad piirid, siis õnnestus lastega koos mängida 13 energilisel tudengil. Lapsi tuli lõbustama ka tudengipäevade maskott - suur kollane koer Villem. Koos Villemi ja rõõmsameelsete tudengitega mängiti lauamänge, joonistati ning vesteldi elust-ilmast. Üldpediaatria osakonnas valmis ka üks suur värviline pilt, millel leidsid oma koha nii väikesed patsiendid, Villem kui ka hunnik lilli ja liblikaid. Pilt seati koheselt vahva ürituse mälestuseks kaunistama pisikese mängutoa seina.

Ettevõtmine läks ühelt poolt küll hästi, kuid teisalt veidi õnnetult. Kurb oli see, et hakkajaid tudengeid oli rohkem kui haiglas viibivaid lapsi, nii et teatud osa ajast veetsid tudengid omavahel lauamänge mängides. Samas on see ju hea uudis, et noored ravialused olid terveks saanud ja ära koju läinud. Ning tore on teada, et abivalmis tudengeid on siiski üksjagu. Päris mitmed neist avaldasid soovi tulevikuski oma vabast ajast lapsi lõbustamas käia või hoopis SA TÜK Lastefondi vabatahtlike ridadega liituda. Nendele vähestele lastele, kes meiega mängimas olid, saime igal juhul naeratuse näole ja vaheldust haigla argipäeva tuua. Eks lapse tõeline töö olegi ju mäng!

Loodetavasti õnnestub sama üritust korrata ka tulevaste tudengipäevade raames, sest näib, et huvilisi oleks küll ja küll. Suurimad tänud kõigile osalejatele!


Pii Müller
SA TÜK Lastefondi vabatahtlik