Tartu Ülikooli Kliinikumi hematoloogia-onkoloogiakliiniku täna algav kolimine on mitmes jaos ette võetav ja kaks nädalat kestev protsess, mis lõpeb 4. märtsil. Esimesena kolivad Vallikraavi tänav 10 hoones asuv kirurgilise onkoloogia osakond ja Lunini 6 lastekliiniku majas paiknev hematoloogia osakond.

16.02.2009, Tartu Postimees. „Vähikliinik koondub meditsiinilinnakusse“

 

„Eesti Vähiliidu uues mammograafiabussis hakatakse läbi viima sõeluuringuid koostöös Tartu Ülikooli Kliinikumiga,“ märkis Eesti Vähiliidu juhatuse esimees dr Vahur Valvere /…/.

17.02.2009, Terviseleht. „Uue mammograafiabussiga rinnavähi vastu“

 

Mäekülje sees olevasse kiirendikanjonisse sätitaksegi just praegu üles Rootsist saabunud uut kiiritusraviaparaati – 35 miljonit krooni maksnud lineaarkiirendit.

17.02.2009, Tartu Postimees. „Vähikliinik timmib uut lineaarkiirendit“

 

„Lümfoomi puhul võime rääkida 60–75%lisest täieliku tervenemise võimalusest,“ on Tartu ülikooli kliinikumi onkoloog, hematoloogiaprofessor Hele Everaus rahul, et nüüdisravivõimalused on loonud tervenemiseks head võimalused.

17.02.2009, SL Õhtuleht. „Doktor Everaus: pöörduge arsti juurde järjekindlamalt!“

 

„Võib kahtlustada, et selle taga on mitte niivõrd meditsiiniline vajadus, kuivõrd hõlbus kättesaadavus elik eriarstiabi osutajate suhteline liig, mis paneb suuremad haigemajad omavahel konkureerima, maksku mis maksab. Või maksku kes maksab,“ kommenteeris Siigur Ida-Tallinna keskhaigla eile avaldatud uut tasuliste teenuste hinnakirja.

26.02.2009, Meditsiiniuudised. „Siigur kahtlustab, et ITK uue hinnakirja taga ei ole vaid meditsiiniline vajadus“

 

Et hõlbustada patsientide ja külastajate ligipääsu ülikooli kliinikumi haiglahoonetele, jääb Puusepa tänava poolne parkla tasuliseks ka nädalavahetustel.

26.02.2009, Tartu Ekspress. „Maarjamõisa haigla esine parkla jääb tasuliseks ka nädalavahetustel“

 

Esmaspäeval, 2. märtsil avab Tartu Ülikooli Kliinikumi närvikliinik uksed Puusepa 8 asuva meditsiinilinnaku uues palatimajas ehk H-hoones. Vana närvikliinikuga saab hüvasti jätta 6. märtsil.

27.02.2009, Meditsiiniuudised. „Toomas Asser: Siin oleme me palju üle elanud“

 

Anestesioloogia- ja intensiivravikliiniku juhataja Joel Starkopf ütleb, et see on nii tema kliinikule kui kogu kliinikumile epohhiloov muutus mitmes kontekstis. „See ei ole ainult see, et nüüd on meil uued seinad ja paremini värvitud lagi ja põrand! See on positiivne muutus nii patsientide liikumise logistikas kui ka nende ravis,“ sõnab ta.

04.03.2009, Meditsiiniuudised. „Kliinikumi intensiivraviosakonnad kolivad kokku“

 

Professor Hele Everaus, Tartu verehaiguste ja vähiravi kliiniku juht, on taas kodust töö pärast kaugel, sedapuhku Uus- Meremaal, sest nagu ta ise ütleb: tuleb aina õppida, et kiiresti areneva meditsiiniga kaasas käia.

09.03.2009, Tartu Postimees. „Hele Everaus: väärime paremat“

 

Eile hilisõhtul Tartus ja Lõuna- Eestis alanud jäitesadu kattis kogu maapinna ülilibeda jääkihiga ning toast välja ruttavaid inimesi langeb siiani nagu loogu. Kliinikumi traumapunkti hakkas kukkunud ja viga saanud inimesi saabuma juba kella kuue paiku hommikul. Kella ühe paiku päeval oli registreeritud juba 100 pöördumist.

09.03.2009, Tartu Postimees. „Tartu traumapunkt on patsientidest umbes“

 

Küllap on õigus neil, kes ütlevad, et oleme noor ühiskond. Me pole jõudnud nii ruttu küpseda, kui olukord meie käest nõuab. /…/ Auto on minu jaoks vahend ühest punktist teise sõitmiseks. Aga kui uskuda ühiskonnas esiplaanil olevat pilti, siis luuakse kangelane selle järgi, millised asjad kellelgi olemas on. Olgu selleks siis kas või kallis auto. See, mida on võimalik raha eest osta, on odav. Kallid on need asjad, mida raha eest ei saa. Sõprus, suhted, tunded ja armastus.

07.03.2009, Eesti Päevaleht. „Lastearst Tiina Talvik: raha eest saab vaid odavaid asju“