Tehnikateenistuse direktor Tõnu Kirsberg - nõudlik, kuid kolleegidesse mõistvalt suhtuv juht. Foto: Pille-Riin Pregel.4. aprillil tähistas oma 55. juubelit tehnikateenistuse direktor Tõnu Kirsberg. Tähtsa päeva puhul panid töökaaslasega seotud meenutusi paberile Tõnu Kirsbergi lähedasemad kolleegid tehnikateenistusest ja uue ravikorpuse ehituse juurest.

„Uskumatu!“ oleks Tõnust rääkides ohanud üks Tallinna raehärradest. „Miks uskumatu?!“ oleks siis kindlasti hüüdnud teine. „On ju ammu teada, et Kirsberg on suurmeister nii õhus, elektris kui ka vees!“…

Ma tean seda, sest olen saanud koos Tõnuga tegutseda kliinikumi uue maja päris algusest saati ehk siis vähemalt ajast, mil me alustasime projekteerija jaoks lähteülesande koostamist. Ma olen näinud ka seda, et ta teab, mida ta ei tea, ja saab aru, millest ta aru ei saa. Seetõttu tundub mulle, et teab kõike. Ilma Tõnuta poleks see maja kerkinud. Või oleks tulnud palju hiljem ja halvem.

Ükskord saab Tõnust grand old man – siis kui ta kunagi vanaks saab.

 

Toomas Kivastik.

Toomas Kivastik
Maarjamõisa meditsiinilinnaku projektijuht

 

Tõnuga oleme koos maha käinud üsna pika tee – suurematest tegemistest jäävad tema aega tehnikateenistuse moodustamine, töökorralduse muutmine seoses kliinikumi moodustamisega ja loomulikult kliinikumi uute hoonete ehitusega seonduv.

Tõnu on väga tagasihoidlik, sõbralik, kaastöötajatesse mõistvalt suhtuv, rahulik, kohusetundlik ja tasakaalukas – ehk teisisõnu ei sega töö tegemist. Juhile omaselt on ta nõudlik ja armastab korda.

Kui hakkame töömeeleolu kaotama, siis suudab ta ikka meid mõne naljaga lõbustada. Teinekord, kui ta milleski üllatub, on nii Tõnupärane hüüatus „Johhaidii!!“ – see toob meile alati naeratuse näole.

Ja me saame alati ka teada, kui ta meie tehnikateenistuse ruumis käinud on – kohvimasinal on nn „direktori asend“: topeltespressot joob meil vaid Tõnu ja kui masin on „direktori asendis“, siis on Tõnu meil külas käinud...

Soovime Tõnule tema 55. sünnipäevaks kogu tehnikateenistuse poolt palju õnne, head tervist ja rahulikku meelt!

 

Andrus Aavik.

Andrus Aavik
tehnikateenistuse meditsiinitehnika osakonna juhataja