22. juunil tähistab juubelisünnipäeva kopsukliiniku arst-õppejõud Helle Leesik. Dots Helle Leesik. Foto: Jaak Nilson.

Juubilar on lõpetanud 1953. aastal Võru 1. keskkooli hõbemedaliga ja 1959. aastal Tartu Ülikooli arstiteaduskonna cum laude.

Helle Leesik alustas oma arstikarjääri Hiiumaa rajoonihaiglas röntgenoloogi ning tuberkuloosiarstina. Alates 1961. aastast on tema tegevus, siiski väikeste vaheaegadega, seotud Tartu Ülikooli arstiteaduskonnaga. Sihtaspirantuuri läbis ta Leningradi 1. meditsiiniinstituudi hospitaalsisehaiguste kateedri juures professor Bulatovi juhendamisel. 1965. aastal kaitses Helle Leesik kandidaadiväitekirja „Bronhiaalastma ja kroonilise kopsupõletikuga haigete ravist trüpsiiniga“.

Seoses sõjaväearstist abikaasa Heino Leesiku töölähetustega on Helle Leesik töötanud kopsuarstina ja terapeudina Leningradis ja Saksamaal. 1975. aastal asus ta tööle Tartu Linna Tuberkuloosidispanserisse ning aastast 1976 on ta töötanud TÜ sisehaiguste kateedri õppejõuna. Aastal 1986 omistati Helle Leesikule dotsendi kutse.

Helle Leesik on oma arstlikus tegevuses kaasa läinud kõigi kopsukliiniku suuna ja struktuurimuutustega. Temast on kujunenud kopsuhaiguste spetsialist par exellence. Oma erudeerituse, tasakaalukuse ja kollegiaalsusega on dots Leesik kopsukliiniku personali lemmik, üliõpilaste ja residentide silmis hinnatud õppejõud ning vabariigi kopsuarstide hulgas autoriteet ning nõutud konsultant. Tööst vabal ajal kujundab juubilar Vellevere järve lähistel koduaeda.

Soovime juubilarile tervist ja kaasalöömist kutsetöös!

 

Kopsukliiniku personal