Tartu Ülikooli ja Eesti Haigekassa koostöölepinguga loodud ravikvaliteedi indikaatorite nõukoja ja arstlike erialade ekspertide töö tulemusena valmis esimene ravikvaliteedi indikaatorite raport. Avaldatud indikaatorid peegeldavad ravikvaliteeti nii esmatasandil kui eriarstiabis.

 

Tallinna Perearstide Selts valis Aasta Tegijaks Tartu Ülikooli kliinilise meditsiini instituudi täienduskeskuse juhataja ja peremeditsiini dotsendi Marje Oona. Tallinna perearstide seltsi sõnul on dr Oona väsimatu teaduspõhise meditsiini eest võitleja ja koolitaja suure algustähega, seda nii üliõpilaste, residentide kui ka elukestva õppe põllul kündvate doktorite jaoks.

 

Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna nõukogu valis 21. detsembril hambaarstiteaduse instituudi lastestomatoloogia dotsendiks Rita Nõmmela.

 

Meditsiiniteaduste valdkonna ja kliinikumi ühisel aastalõpukontserdil, 14. detsembril tunnustati kauaaegset hematoloogia-onkoloogia kliiniku juhatajat ja endist Tartu Ülikooli arendusprorektorit professor Hele Everausi Tartu Ülikooli Suure medaliga.

 

Londoni Kuninglik Kolledž nimetas detsembris Tartu Ülikooli kliinilise psühhofarmakoloogia professori Eduard Maroni oma külalisprofessoriks.

 

Leedu spordiülikool andis 10. jaanuaril toimunud pidulikul tseremoonial Tartu Ülikooli kinesioloogia ja biomehaanika professorile Mati Pääsuksele audoktori kraadi.

 

Liidia Kiisk kaitseb 27. jaanuaril kell 14.00 Biomeedikumi auditooriumis 1006 väitekirja „Pika-ajaline toitumise uuring: antropomeetriliste ja kliinilis-laboratoorsete näitajate hindamine neeruasendusravi patsientidel intensiivse toitumisalase nõustamise järgselt“.

 

Kristina Hermann
turunduse ja kommunikatsiooni spetsialist
meditsiiniteaduste valdkond