Eesti Arstide Liidu kirjastus Medicina andis 9. märtsil välja uue raamatu „Seksuaalsus“.

Teos annab ülevaate seksuoloogia mitmemõõtmelisest maailmast. Võttes arvesse valitsevat seksuaalkultuuri, seksuoloogilist uurimistööd ning seksuaalsust hõlmavate meditsiiniliste ja psühhoterapeutiliste ravimeetodite pidevat arengut, on raamatusse koondatud oskusteave tähtsaks toeks erinevate kutsealarühmade erialase pädevuse arendamisel.

“Seksuaalsus“ sobib käsiraamatuks seksuaalnõustajatele ja -terapeutidele, arstidele ja psühholoogidele ning õppevahendiks sotsiaal- ja tervishoiutöötajatele nii põhi- kui täiendusõppes.

Raamatus otsitakse vastust küsimusele, mis on seksuaalsus ning käsitletakse teiste seas põhjalikult ka järgnevaid teemasid: seksuaalsuse mitu nägu, seksuoloogia põhimõisted, seksuaalnõustamine, arst seksuoloogina, multikultuursus ja seksuaalsus, seksuaalanatoomia ja –füsioloogia, soojätkamine ja seksuaalsus, seksuaalsus erinevas vanuses, seksuaalprobleemid ja nende ravi, kaubanduslik seks ja selle kaasnähtused, paarisuhte- ja seksuaalteraapia ning kriminaalne seksuaalkäitumine.

Tegemist on tõlkega soomekeelsest raamatust „Seksuaalisuus“ (2006). Tõlge eesti keelde kirjastuselt Medicina, 2009. Tõlkijad Merle Nuia ja Ester Pihl, toimetaja Sirje Ootsing.

Raamatut saab tellida kirjastusest Medicina telefonitsi numbritel 6567620 ja 6567660, koduleheküljelt www.medicina.co.ee või e-maili aadressilt See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Hind 429 krooni.

 

Kliinikumi Leht