lk2 Hanno Tikkerbar1Olen pärit Rakvere lähedalt Kadrinast, kus ma enda kaksikõega lasteaiast keskkoolini ühiselt kasvasin ja arenesin. Vanemate toel ja eeskujul sisustasid meie koolipäevi lisaks pillimängule ja looduses käimisele erinevad sportlikud tegevused. Keskkooli viimastes klassides tärkas minus eriline vaimustus bioloogia, eriti just inimese anatoomia ja füsioloogia vastu – värskelt õpitud teadmisi oli kõrgel tasemel murdmaasuusatamisega tegeledes hea silmas pidada.


Huvi spordimeditsiini vastu süvenes, mistõttu alustasin 2012. aastal, kohe pärast kaitseväeteenistust õpinguid füsioteraapia õppekaval Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. Eduka lõpetajana otsustasin jätkata Tartu Ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi magistriõppes, kus uurisin ülekoormusvigastuste kaardistamisvõimalusi. Sümbioos Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis ja Tartu Ülikoolis omandatud oskus-teadmistest on mind tänaseks juhatanud Tartu Ülikooli Kliinikumi spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku asjalikku meeskonda. Olen tänulik, et saan tegeleda oma meelisvaldkonnas – ortopeediliste kaebuste ennetamine ja ravi. Lisaks spordimeditsiini ja taastusravi kliinikule töötan ma iganädalaselt ka erapraksises Rakveres.


Hindan väga kõrgelt kollegiaalseid sidemeid dr Reedik Pääsukesega, kellelt olen saanud nõu ja tuge keeruliste olukordade lahendamisel. Ühine koostöö jätkub tänaseni, lisaks käin ma kord nädalas dr Pääsukese kõrval ortopeediliste haigete käsitlust ja kirurgilist ravi uurimas. Koostöö Mati Arendiga viis mind tervisealase blogini, milles teaduslikule ja praktilisele kogemusele tuginedes arutlen treeningute ja taastumisega seonduvatel teemadel. Lisaks olen täiendanud treenerite ja noorsportlaste teadmiseid ning osalenud erineval tasemel harrastus- ja tippsportlaste treeningute planeerimisel ja juhendamisel.


Selleks, et olla heaks eeskujuks enda patsientidele, tegelen ma ka ise regulaarselt jõutreeningutega. Lisaks loen füsioteraapia- ja treeningalast kirjandust, käin kalastamas ning hindan kõrgelt suhtlemist sõprade ja lähedastega.


Mati Arend, ambulatoorse taastusravi osakonna juhataja: Hannos on ainest saada väga heaks füsioterapeudiks, kuna ta on hea suhtleja, leiab alati ühise keele patsiendiga ja püüab alati leida kõikidele küsimustele vastused.