Pirgit Palk. Foto: erakogu.

Läinud aasta aprillist tegutseb sisekliiniku nefroloogia osakonna vanemõena Pirgit Palk.

Pirgit Palk iseendast:

2005. aastal lõpetasin Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis õe eriala ning 2010. aastal omandasin Tartu Ülikoolis õendusteaduse magistrikraadi. Oma esimesed praktilised töökogemused sain 2003. aastal nefroloogia osakonnas abiõena töötades, kus jätkasin pärast tervishoiu kõrgkooli lõpetamist nii palati- kui ka peritoneaaldialüüsi-hemodialüüsiõena. Eelmise aasta aprillikuust täidan samas osakonnas vanemõe töökohustusi.

Antud ametikohale ajendas mind kandideerima soov rakendada magistriõpingute käigus omandatud juhtimisalaseid teadmisi õendusvaldkonna administreerimispraktikas.

Uues ametis olen oma kaugemaks sihiks seadnud kroonilise neerupuudulikkusega patsientide õendusabi kvaliteedi ja seeläbi ka patsientide elukvaliteedi parandamise.

 

Pirgit on noor töökas vanemõde

Pirgit on tänu heale suhtlemisoskusele ning eriala tundmisele uuel ametkohal väga hästi hakkama saanud. Kuigi tema alluvuses on küllaltki komplitseeritud osakond, mis asub kolmes esinevas kohas laiali, on ta uute tööülesannete ja suure vastutusalaga hästi toime tulnud. 10. detsembril kaitses õde edukalt ka magistrikraadi teemal "Kroonilise neerupuudulikkusega patsientide teadmised kodusest peritoneaaldialüüsravist". Sellest tööst on meie kliiniku peritoneaaldialüüsravi patsientidele ja neid nõustavatele õdedele valmimas mitmeid juhendeid ning töös on peritoneaaldialüüsravil olevate haigete nõustamise programm. Selleks Pirgitile ja tema töörühmale jõudu ja jaksu!


Siivi Nummert
sisekliiniku ülemõde