Vastuvõtuaja tühistamine

Uudised

Kliinikumi apteek

Haiglaapteegi päeval on fookuses haiglaapteegi töötajad

27. märtsil tähistatakse esimest korda haiglaapteegi päeva, et juhtida tähelepanu haiglaapteegi olulisele rollile tervishoiusüsteemi toimimise tagamisel. 

Tartu Ülikooli Kliinikumis asub Eesti suurim haiglaapteek, mis on loodud selleks, et varustada Kliinikumi kliinikuid ravimite, desinfitseerivate ainete ja ühekordsete meditsiiniseadmetega. Apteegi meeskonda kuuluvad proviisorid, kliinilised proviisorid, farmatseudid ja abilised, kes kõik koos tagavad apteegi sujuva toimimise.

Kliinikumi preemia konkurss ootab kandidaate

Kliinikum harjutas ülelinnalisel õppusel koostööd ootamatutes olukordades

Kliinikumi Leht

Virtuaalreaalsuse prillid juhivad lastekliiniku patsientide tähelepanu mujale

Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikus on kasutusel uudsed virtuaalreaalsuse prillid, mida patsiendid saavad kasutada erinevatel protseduuridel tähelepanu eemale juhtimiseks.

„Tähelepanu juhtimine on laste puhul  kõige sagedasem meetod valu ja ärevuse leevendamiseks. Erinevad uuringud on näidanud, et 30–70% lastest ja noortest võivad kogeda erineval tasemel ärevust seoses protseduuridega. Näiteks verevõtmisel, hambaravi protseduuridel, haavaravi või ka onkoloogilise ravi protseduuride juures,“ selgitas lastekliiniku õendusjuht Evelyn Evert.

Tervise töötoas olid fookuses silmade ja kõrvade tervis

Dr Maris Suurna ja dr Katrin Kruustük – presidendi poolt tunnustatud kõrva-nina-kurguarstid