- Süsivesikud:
- Süsivesikute söömisel vali kahe rusika suurune kogus. Puuviljade jaoks kasuta ühte rusikat.
- Rasv:
- Piira rasva kasutamist kogusega, mis vastab sinu poole pöidla suurusele. Ära tarvita rohkem kui üks klaas madala rasvasisaldusega piima ühe söögikorra juurde.
- Kalorite lugemisel on siiski oma koht ‒ pea seda meeles poes sisseoste tehes. Jälgides toidualase teabe märgistust, teed oma valikuid teadlikumalt. Näiteks rämpstoit mitte ainult ei sisalda naturaalsest toidust rohkem kaloreid, vaid selles puuduvad paljud vajalikud vitamiinid ja mineraalid. Peagi taipad, et naturaalsed toidud, nagu munakollane, maheliha, toorpiim ja või on toitainerikkad ja sa saad väiksema toidukogusega kõik vajalikud toitained kätte. Tuleb jälgida ainult portsjonite suurust!
- Valgud:
- Liha ja kala söömisel vali peopesasuurune valgurikas toiduaine, mis oleks väikese sõrme jämedune.
- Köögi- ja juurviljad:
- Vali söömiseks väikese süsivesikusisaldusega toiduained, niipalju kui mõlemasse kätte mahub.
Tervisliku toiduvaliku tegemine algab enne laua taha istumist.
Kui vajad abi, küsi kindlasti nõu toitumisspetsialistilt!
Loe lisaks: