Valdkond alustas uut õppeaastat
2017/18. õppeaastal alustab TÜ meditsiiniteaduste valdkonnas õpinguid 420 uut tudengit. Kokku õpib sel õppeaastal valdkonnas 1909 üliõpilast. Arst-residente on 640, kellest sel aastal alustab 144.

 

Uuring liigesekulumusest tõi arstiteaduse doktorandile rahvusvahelise auhinna
Septembri alguses Poolas toimunud ortopeede ühendava HypOrth konsortsiumi kohtumisel pälvis arstiteaduse doktorant ja ortopeedia resident Kaspar Tootsi auhinna parima posterettekande eest. Ettekandes kirjeldas Tootsi uuringut, kus osteoartroosi uurimiseks kasutati uudset uurimismetoodikat, millega saab määrata madalmolekulaarseid ainevahetuse vahe- ja lõpp-produkte. Tegemist on osaga Tootsi doktoritööst “Osteoartroosi kardiovaskulaarne ja metaboloomiline profileerimine.”

HypOrth konsortsiumi näol on tegemist rahvusvahelise projektiga, mille eesmärgiks on uute biomarkerite tuvastamine, mis aitaksid prognoosida liigesproteesidega seotud tüsistusi ja välja töötada uusi ning paremaid proteese.

 

TÜ alustas koostööd Apotheka Tartu Raekoja apteegiga
TÜ farmaatsia instituut alustas sellest õppeaastast koostööd Apotheka Tartu Raekoja apteegiga, kuhu loodi sobiv õpikeskkond proviisoriõppe tudengitele praktiliste oskuste omandamiseks. Nii on võimalik senisest paremini siduda akadeemilist ja praktilist farmaatsiat, et tõsta apteegiteenuse kvaliteeti ning viia teadusmaailma saavutused kiiremini praktikasse.

 

Hiie Soeorg kaitseb doktoritööd
Kõik huvilised on oodatud 24. oktoobril kell 15.00 Biomeedikumi auditooriumisse 1006 Hiie Soeoru väitekirja „Koagulaas-negatiivsed stafülokokid enneaegsete vastsündinute seedetraktis ja nende emade rinnapiimas“ kaitsmisele.

 

Kristina Hermann
turunduse ja kommunikatsiooni spetsialist
meditsiiniteaduste valdkond