Tartu Ülikooli arstiteaduskonna täienduskeskusel on plaanis 2009. aastal korraldada ligi 200 koolitust. Lisaks auditoorsetele ja praktilistele kursustele pakume kaugkoolitusena ka internetipõhiseid e-kursuseid ja videoloenguid.

2008. aasta täienduskonverents. Foto: Andres Tennus.

Kursused hõlmavad nii kliinilist meditsiini kui ka prekliiniliste erialadega seotud teemasid, nagu farmakoloogia, patoloogia, immunoloogia ja laborimeditsiin. Tulemas on ka kursuseid uutelt erialadelt - unemeditsiin, androloogia ja geriaatria. Omaette väärtuseks on mitmete erialadega seotud interdistsiplinaarsed kursused - meditsiinieetika, taastusravi, psühholoogia jt.

Praktiliste kursustega jätkame stomatoloogias (hands-on kursused mudelitel) ja anestesioloogias („Raske hingamistee"; „Ultraheli anestesioloogias") ning jätkuvalt toimuvad koolitused perearstidele Tõstamaa Perearstikeskuses. Praktilist osa sisaldavad ka Tallinnas alanud perearstide poole-aastased seeriakursused väikekirurgiast ja günekoloogiast. Arvukalt kursuseid, lisaks Tartu kursustele, pakume ka Tallinnas, kus saame haiglate kõrval kasutada loengupaigana TÜ Tallinna esindust Teatri väljakul. Hea on koostöö maakonnahaiglatega, mille tulemuseks on väljasõidukursused Narvas, Kohtla-Järvel, Pärnus, Kuressaares, Valgas ja Viljandis.

2009. a jätkuvad interneti-põhised e-kursused - kaasaegne ja efektiivne enesetäiendamise viis, mis võimaldab õppida sobival ajal internetis. E-täienduskursused toimuvad Blackboardi keskkonnas ja on jõukohased kõigile, kellel on arvutiga töötamise kogemus. 2009. a toimuvad järgmised e-kursused: „Primaarsed peavalud: kaasaegsed seisukohad"; „Epilepsia diagnoosimine ja ravi" ja „Ortodontia hambaarstile". Kursuste täpsed kirjeldused on kalendaarses plaanis.

Kalendaarse plaaniga tutvumiseks ja kursustele registreerumiseks soovitame kasutada online-registreerumist kodulehelt www.kliinikum.ee/koolitus

2.-4. veebruarini 2009. aastal toimub traditsiooniline täienduskonverents KLIINIK 2009 - seekord uue asukohana Tartu konverentsikeskuses Dorpat, kuna mastaabid on kasvanud. Konverents on traditsiooniliselt multidistsiplinaarne; avasessiooniks on planeeritud ettekanded ja arutelu tervishoiu kvaliteedi teemadel, milles osalevad Eesti tervishoiujuhid, praktilised arstid, tervishoiuteenuste rahastajate ja teenuse turu esindajad. Konverents annab hea ülevaate kliinilisest meditsiinist (sessioonid peremeditsiinist, psühhiaatriast, neuroloogiast, dermatoloogiast, pediaatriast, ortopeediast, nefroloogiast jm), aga ka diagnostikast (radioloogia, kliiniline geneetika, immunoloogia) ja ravimikasutusest. Info ja registreerumine kuni 19. jaanuarini kodulehelt www.kliinikum.ee/koolitus

Suurepärane võimalus on noortel kui ka kogenud arstidel tasuta osa võtta nädalastest Salzburgi kliinilistest seminaridest, mida Eesti poolt koordineerib täienduskeskus. Salzburgi seminaridele kandideeritakse online-registreerimissüsteemis http://platform.aaf-online.org

Täienduskeskuse eestvedajad (vasakult): juhataja dr Pille Taba, täiendkoolituse spetsialistid Juta Punnek ja Kersti Bergmann ning infospetsialist Marika Rosenthal. Foto: Jaak Nilson.

Dots Pille Taba
Marika Rosenthal
TÜ arstiteaduskonna täienduskeskus
www.kliinikum.ee/koolitus

 

 

 

 

2009. a Salzburgi seminaride kandideerimise tähtajad:

31. jaanuar 2009.a
07.-13.06 Infektsioonhaigused / Infectious Diseases
14.-20.06 Patoloogia / Pathology
21.-27.06 Pediaatria / General Pediatrics
28.06.-04.07 Sisehaigused / Internal Medicine
12.-18.07 Pediaatriline erakorraline meditsiin / Pediatric Emergency Medicine

3. aprill 2009.a
19.-25.07 Uroloogia meistriklass / ESU-Weill Cornell Master Class in Urology

31. mai 2009.a
30.08-05.09 Südamekirurgia / Cardiac Surgery
06.-12.09 Neonataloogia / Neonatology
13.-19.09 Taastusravi / Rehabilitative Medicine
20.-26.09 Radioloogia / Diagnostic Imaging
27.09.-03.10 Onkoloogia / Oncology
11.-17.10 Psühhiaatria / Psychiatry
18.-24.10 Dermatoloogia / Dermatology
29.11-05.12 Kirurgia / Surgery
06.-12.12 Luu- ja liigesekirurgia (ortopeedia ja traumatoloogia) / Bone and Joint Surgery
13.-19.12 Laste uroloogia / Pediatric Urology