2010. aasta toob kauaaegsele kliinikumi kardioloogile ning TÜ arstiteaduskonna õppejõule dots Maido Uuskülale kaasa kaks olulist aastapäeva: 9. jaanuaril sai praegune südamekliiniku arst-konsultant 70. aastaseks ning mais täitub 40 aastat tööleasumisest Maarjamõisa haiglasse.

Dots Maido Uusküla. Foto: Jaak Nilson.

Fakte dots Maido Uuskülast:

• teadustegevust alustas mittestatsionaarses aspirantuuris 1966. aastal

• Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas ja Maarjamõisa haiglas töötanud alates 1970. aastast

• Maarjamõisa haigla infarktiravi osakonnajuhataja aastatel 1976-1993

• arstiteaduskonna dotsent alates 1993. aastast

• Euroopa Kardioloogide Seltsi (European Society of Cardiology (ESC)) tegevliige alates 1999. aastast

• Tartu Ülikooli Arstiteaduskonna täienduskeskuse (ARTK) juhataja aastatel 1994-2000 ja 2003-2006

• SA TÜK Kardioloogia kliiniku direktor aastatel 1999-2004

• Eesti Kardioloogide Seltsi president (esimees) aastatel 1999-2001

• 2007. aastal pälvinud pikaaegse ja tulemusliku eriarstide täienduskoolituse korraldamise ja kõrgetasemelise teadustöö eest teaduskonnas „Tartu Ülikooli arstiteaduskonna“ medali ning auraamatusse sissekandmise

 

Kommentaarid:

 

Tean Maidot mitte lihtsalt kui üht paljudest kursusekaaslastest, vaid kui meest, kellega olen sõna otseses mõttes ühes paadis istunud (kahelises paarituaerulises). Sõudmises olid meie sportlikud ambitsioonid (õigemini küll nende puudumine) üsna ühesugused, mistõttu Emajõel liuglemine oli mõnus ja stressivaba. Hiljem olime kardioloogiakliinikus (praeguses südamekliinikus) pikki aastaid kõige lähedasemad töökaaslased. Sellele ajale tagasi vaadates tunnen, et mul vedas. Maido on kõrge kvalifikatsiooniga arst, aga ta on ka heatahtlik ja aus inimene. Ta on loodushuviline, energiline rännu- ja matkamees. Nendes ettevõtmistes võib ta mõnikord olla üsna riskialdis. Kui siis lähebki midagi viltu, ei ole selles teised süüdi ja mees on ise valmis pingutama, et kõik jälle korda saaks. Optimism ja huumorimeel on siin head abimehed. Hea huumorimeel ja pahatahtlikkuseta nöökamine teevad temast koosviibimistel hea õhtujuhi. Maido kohta võib liialdamist kartmata ütelda – tubli tööl ja mõnus puhkehetkel.

Soovin juubilarile edu kõikides ettevõtmistes!

 

Prof. emer. Rein Teesalu.
Prof. emer. Rein Teesalu
TÜ arstiteaduskonna kardioloogiakliiniku vanemteadur

 

Maido on meeldiv kolleeg ja kursusekaaslane, ühesõnaga võiks minule olla suur au teda nimetada ka sõbraks (loodan vaikselt, et ta seoses oma juubeliga nõustub sellega). Kuna ta on minust ikkagi vanem, peaaegu kuu aega, siis ma olen alati olnud rahul ja pidanud vajalikuks temaga vestelda ja diskuteerida, nii erialaliselt kui ka aktuaalsetel päevateemadel. Loodan, et seda tulevikus rohkem.

Soovin talle igati edu ja jõudu edaspidiseks!

 

Prof Toomas-Andres Sulling.
Prof Toomas-Andres Sulling
Põhja-Eesti Regionaalhaigla kardiokirurgia osakonna juhataja