Vastuvõtuaja tühistamine

Uudised

Ravimata hooajalisest allergiast võib välja kujuneda astma

Hooajaline allergia on üks levinumaid terviseprobleeme, millega inimesed kevadest kuni sügiseni võitlevad. Õietolmu ja õitsvate taimede lendlemine õhus võib põhjustada mitmeid ebameeldivaid sümptomeid, alates nohust ja aevastamisest kuni silmade sügeluseni ja nahalööveteni. Tartu Ülikooli Kliinikumi sisekliiniku vanemarst-õppejõud, sisearst-allergoloog dr Mare Pauklin rääkis, mis on hooajaline allergia ja kuidas sellega toime tulla.

Kevadest sügiseni on õhus erinevad allergeenid ja laias laastus jaguneb hooajaline allergia kolmeks. Märtsist maini domineerivad varaõitsvad puud nagu kask, lepp ja sarapuu, mis tekitavad paljudel inimestel allergilisi reaktsioone. Suvel võtab ohjad enda kätte heintaimede õitsemise periood, mil peamiseks ärritajaks on timut. Sügisel põhjustavad rohttaimed, eriti puju, allergiat.

Kliinikumi tunnustati Kuldmuna galal

Kliinikumi lastekliiniku endine vana roosa maja avab külastajatele oma uksed

Kliinikumi Leht

Dr Timo Alter: ka juba 2000 sammu päevas on südant kaitsva efektiga

Aprillikuu on pühendatud südame tervisele, et juhtida tähelepanu südamehaigustele ja nende ennetamisele. Tänaseni on südame-veresoonkonna haigused inimeste peamine surmapõhjus – ligi pooled surmadest Eestis on tingitud nendest haigustest. Kliinikumi Lehe küsimustele vastas dr Timo Alter Tartu Ülikooli Kliinikumi südamekliiniku kardiointensiivravi osakonnast.

Kuidas inimesed igapäevaselt ise oma südame tervist mõjutavad?

Dr Inna Justuse 50 tööaastat iseloomustab armastus oma eriala vastu

Lõuna-Aafrika Vabariigi näo- ja lõualuude radioloog ja patoloog koolitasid Kliinikumis nii arste kui tudengeid